Blog

Dijital Baskı ile Ofset Baskının Farkları

Matbaa denilince aklımıza ilk olarak ofset baskı gelir. Ancak teknolojinin gelişimiyle dijital baskı da hızla yayılmıştır.Dijital baskı seri bir baskı şeklidir ve bilgisayar temellidir. Günümüzde her iki baskı çeşidinin sektörlere göre kullanım yoğunlukları değişmektedir.

Dijital ve ofset baskının karşılaştırılması

- Ofset baskı için kalıp kullanılırken dijital baskı bilgisayar temellidir.

- Ofset baskı üzerinde değişiklikler zor yapılırken dijital baskıda değişiklikler kolaylıkla yapılır. Bu sayede her bir baskı birbirinden farklı olabilir.

- Ofset baskıda mürekkep ile suyun karışmama prensibi ile basımlar yapılırken dijital baskıda toner ve pigment mürekkepli basımlar yapılır.

- Dijital baskılar ofset baskıya göre daha seri basılır bu sayede işiniz daha kısa zamanda teslim edilir.

- Dijital baskılarda oluşan atık miktarı ofset baskıya göre daha azdır. Dijital baskı ofset baskıya göre daha çevrecidir.

- Ofset baskı en az 1000 ve üzeri basım yaparken dijital baskı 1 ve 1000 arası baskı yapmaktadır. Kullanım adeti ve işin teslim zamanına göre iki baskı türü arasında tercih yapılır.

- Az adetli işlerinizde Dijital baskı, çok adetli işlerinizde ise ofset baskı ekonomiktir.

- Ofset baskı daha çok kitap ve dergi baskılarında kapak baskıları yapmak için kullanılırken dijital baskı broşür baskıları için kullanılır.

Siz de her iki türde baskı makinelerine yatırım yapmış olan matbaamız ile çalışıp sizin için en kaliteli ve en ekonomik şekilde basılmış ürünleri tercih etmek istemez misiniz?

Detaylı Bilgi Al ve Sipariş Et

  • /